*** Водещите вечерни новини на 1 март ***   Странен аргумент беше

...
*** Водещите вечерни новини на 1 март ***
 
Странен аргумент беше
Коментари Харесай

Водещите новини! Петков към Костадинов: Като си такъв мъж, защо не си в Одеса да евакуираш български граждани

*** Водещите вечерни вести на 1 март ***

 

Странен мотив беше бележит от Костадинов и „ Възраждане “ – за какво се изтеглят българи от Генералното ни консулство в Одеса? Той се опита да съобщи, че по този начин се пречи на работата и се стопира помощта за българските жители. 

Явно не си беше ревизирал информацията, тъй като се оказа, че множеството евакуирани са били дами и деца. 

Останалото беше патетика, която явно подразни премиера, който въпреки всичко забележително си овладя нервите в точния момент. 

***

Украйна предлага прошка и парично заплащане на съветски бойци, които се предадат, съобщи ДПА.

" Вземете решение. Елате без оръжие, с бяло знаме ", написа през днешния ден във " Facebook " украинският министър на защитата Олексий Резников.

На всеки боец се предлага сума, еквивалентна на повече от 40 000 евро. Твърди се, че акцията се финансира от интернационалната Ай Ти промишленост, отбелязва ДПА.

Междувременно в обществените медии се появи информация на съветски опозиционни медии, че роднините на починалите съветски бойци получават по 11 000 рубли обезщетение. Това съставлява 189 лева в този момент. Утре ще е и по-малко. 

***

***

Решението да стана министър на защитата го взех нощес, откакто приказвах със фамилията ми. Това, което съм правил до момента, ще продължа да го върша и в Министерството на защитата. Това показа пред публицисти в Народното събрание новият министър на защитата Драгомир Заков.

По думите му обстановката в Украйна е динамична и ако се наложи да бъдат ситуирани войски на НАТО у нас, то това ще стане след съответната процедура.

***

„ Стефан Янев беше сполучлив министър-председател в един сложен момент[…]Но като министър на защитата чаках повече и като самодейност, и като ангажимент към проблемите на Българската войска, и като работа по процесите за рационализация “.

***

„ Пропагандни акции в нечий интерес “, са думите му тъкмо в този миг. 

***

Мен ме вълнува къде седи България и на чия страна е в този спор. В тази война има ясно изразен агресор и жертва. Ние би трябвало да заявим ясно и тъкмо с агресора ли сме или с жертвата.

***

***

***

Русия изиска от Съединените щати да изтеглят нуклеарните си оръжия от Европа и още веднъж настоя да получи гаранции за сигурност от НАТО, откакто генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг разгласи, че няма да бъдат изпращани сили на Алианса в спора, само че ще обезпечи цялата военна поддръжка за Украйна.

***

Холивудската звезда не скри възхищението си от боксовите митове за храбростта, която демонстрират в лицето на съветската военна инвазия и експанзия в Украйна.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР